Violet Green And All Between

lördag 09 sep

Teatern / Folkets Hus

Kategori: Konsert
Tid: 19:00 - 20:00
Plats för 399
Pris: 275.00 SEK
Arrangör: Motala Teaterförening
Hemsida: www.motalateaterforening.com
 
Detaljer

Bandet Violet Green And All Between hyllar rockens och bluesens stora divor.

De klassiska bluesdivornas motto var: Tell it like it is! De bröt tabun och protesterade med svärta och humor mot orättvisor och förtryck. I föreställningen öppnar Violet Green And All Between en skattkista fylld med musik och anekdoter om kreativa kvinnors livsöden och inflytande.

Föreställningens röda tråd är en ”kvinnlig musikhistoria” där pionjärer inom blues, gospel, soul, rythm & blues och rock presenteras. Vi känner dock att det finns ett starkt underliggande positiv budskap i kvinnornas artisteri och livsgärningar, längtan efter frihet och oberoende och rätten till att bli älskad som man är.

Föreställningen är gjord i lättsam underhållningsform där anekdoter om de 25 kvinnliga artisterna blandas med fakta om deras liv och musikaliska produktion. Vi rör oss från 1900-talets början framtill 1970 med artister som till exempel Memphis Minnie, Mahalia Jackson, Big Mama Thornton, Ethel Waters, Etta James, Sister Rosetta Tharpe, Bessie Smith men även artister som under mitten av 1900-talet haft betydelse som Janis Joplin, Bonnie Rait, Aretha Franklin och Tina Turner.

VIOLET GREEN and all between består av 6 rutinerade musiker som samarbetat i olika sammanhang under 25 år. Och har sina musikaliska rötter i punk, rock och blues.

Biljettpris: Ord pris 275 kr (med scenpass/Platenkort/Personalklubbkort 250 kr och ungdom t.om. 25 år 140 kr)

 

Foajé baren öppnar 18:00

Garderob 20 kr (Scenpass gratis men måste uppvisas) Inga ytterkläder får medtagas in i teatersalongen

Varmt välkommen!