Gifta

torsdag 03 maj

Teatern / Folkets Hus

Kategori: Teater
Tid: 19:00 - 20:30
Plats för 399
Pris: 220.00 SEK
Arrangör: Motala Teaterförening
Hemsida: http://motalateaterforening.com/
 
Detaljer

Motala Teaterförening presenterar

"Ett nervigt kammarspel som lika gärna kunde ha utspelat sig idag."

"Melander har skapet en fristående tät och laddad historia som utspelar sig på ett badhotell på en skärgårdsö på 1920-talet."

"Så avskalat, trovärdigt och nära är spelet."

"ett böljande samtal som ena stunden är ursinnigt sprakande med litterära referenser och djupdykningar i könsmaktstematik och i nästa stund rena regnskurarna av plumpa påhopp och förolämpningar. Högt och lågt blandas

och statuspendeln slår fram och tillbaka mellan de inblandade."

"Det handlar om hur vi förblindas av avundsjuka, blir elaka när vi såras, är för stolta för att be om förlåtelse, om kärlekslängtan och hämnd. Diskussionen om hur man skapar en rättvis relation har inte heller blivit mindre aktuell på de dryga hundra år som gått sedan Strindberg dog."

"Svenska Teatern Stockholms lilla ensemble utgörs av en sammansvetsad kärntrupp. Samspelet imponerar. Replikerna snärtar och blickarna bränner."

"Musikstycken bryter av grälen och det är, tematiken till trots, en välbehaglig teaterkväll."

Sydsvenska Dagbladet om premiären

Strindberg placerad i ett dynamiskt 1920-tal, utan politisk korrekthet och tillrättalägganden. Blottläggande människorna bakom handlingar och åsikter. Där de står fram i all sin storslagna litenhet... kanske inte helt olika oss. Människor att skratta åt, och känna med. Dessutom bjuds livs levande svängig musik och kraftfulla Strindbergska rallarsvingar riktade mot alla som behagar stå i vägen.

Regissören Björn Melanders bearbetning av Strindbergs texter utgör det lustfyllda och mångbottnade passionsdramat "GIFTA" - en kärlekstriangel där trådarna tvinnas åt alla håll. 
Vi möter konstnären Maurice som lämnats ensam ute på ett skärgårdspensionat för att försöka arbeta sig igenom skrivkramp och kreativa blockeringar medan hans fru rest till stan för att få lite livsluft . Ut till ön kommer den karismatiske Gustav och de två männen blir snart mycket, mycket goda vänner som verkar kunna tala om allt. Men det finns en liten detalj som Gustav utelämnar ur deras samtal. Och när den bländande Henriette återvänder till ön bryter hela he.... löst... 

Spellängd: c:a 1 timma 30 minuter.

Biljettpris 220:-, med Scenpass, Platenkort eller Personalklubbskort 195:-, ungdom t.o.m.25 år 110 kr

Biljetter köper du på www.tickster.com eller i receptionen på Folkets Hus