Karl-Henrik Ousbäck Håkan Broström kvartett

lördag 30 mar

Rest. Skepparpinan

Kategori: Konsert
Tid: 16:30 - 20:00
Plats för 200
Pris: 200.00 SEK
Arrangör: Motala Jazz och Bluesklubb
Hemsida: http://www.motalajazzochblues.se/
 
Detaljer

Karl-Henrik Ousbäck- Håkan Broström kvartett
Lördagen den 30 mars kl.17:30 i Rest Skepparpinan i Folkets Hus Motala


"I ett möte mellan musiker från olika generationer och blandad bakgrund skapas en musik som är gränsöverskridande och explosiv i sitt uttryck. Fyra starka personligheter strålar samman i en kraftfull frihetshymn till jazzens historia och framtid. Musiken som framförs är mestadels skriven av Karl-Henrik Ousbäck och Håkan Broström men gruppen är inte rädd för att spela en och annan låt ur standardrepertoaren"

Karl-Henrik Ousbäck, trummor uppvuxen i Motala söker ständigt efter nya sätt att uttrycka sig genom trummans ljud. Med en explosiv inställning till instrumentet kombinerat med en stark känsla av harmonisk medvetenhet ger han publiken ett ärligt musikaliskt uttalande.

Håkan Broström född i Motala. Alt, sopran och tenorsaxofon. Redan vid 8års ålder började Håkan spela piano och när han var 15 började han spela tenorsaxofon och flöjt. Ett år senare spelade han altsaxofon i olika bluesband och baritonsax med Motala Big Band. Håkan Broström är ett av Sveriges toppnamn inom jazzen.

Leo Lindberg - piano, har redan spelat med många av landets stora jazzprofiler, som Bernt Rosengren, Amanda Segwick och Nisse Sandström. Han har också förärats flera priser, däribland Louis Armstrong och Monica Zetterlundsstipendierna.

Arvid Jullander - bas. Avslutade sina kandidatstudier vid KMH 2017. Äger en harmonisk och rytmisk medvetenhet, och med envishet, ambition och pondus förflyttar sig obehindrat mellan olika stilarter; från jazzens ursprung till dess nutid och framtid.

 

Entré 200 kr /150 kr medlemmar / 50 kr ungdom tom 18 år

Konserten börjar kl 17.30

Restaurang Skepparpinan öppnar kl 16.30

Kvällens rätt på Skepparpinan:

Stekt Forell med romsås och örtpotatis 119 kr , ex dryck.

Veg alt Majsplättar med tomatsås 119 kr  , ex dryck.


Boka bord för mat : 0141 - 480 50 alt Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Vänligen meddela gärna köket i förväg vid eventuella kostavvikelser/matallergier
(endast matgäster kan boka bord)