Carl-Einar Häckner på turné - En isbjörnssaga

onsdag 03 apr

Teatern / Folkets Hus

Kategori: Underhållning
Tid: 19:00 - 21:30
Plats för 399
Pris: 295.00 SEK
Arrangör: Motala Teaterförening
Hemsida: www.motalateaterforening.com
 
Detaljer

Restaurang Skepparpinan öppnar Kl 17:30.

Kvällens erbjudande: Chiligryta med tortillabröd 119 kr ex dryck.

Veg alt Quornfärsgryta med tortillabröd 119 kr ex dryck.

Bordsbokning: 0141-48050 alt 0141-48062 el Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Tänk på att du kan förbeställa pausfika,så behöver man inte stå i kö, utan allt står klart på ditt bord när du kommer ut.


Garderoben öppnar kl 17:30 kostar 20 kr / Scenpass gratis.

Vid evenemang i teatersalongen är det inte tillåtet att ta med ytterkläder in i salongen.

Vi erbjuder då bevakad garderob.

Motala Teaterförening presenterar Carl-Einar Häckner på turné - "En Isbjörnssaga"

Den gränslöse trollkarlen som i mer än 20 år har underhållit och kollrat bort sin publik -
" Jag kan inte vänta längre, jag vill uppträda för min publik! Det blir kvalificerat nonsens på toppklassnivå. Hysteriskt vansinnestrolleri, monologer och visor i en isbjörnssaga för att hålla värmen", berättar trollerikonstnären själv.

Jan Andersson på GT skriver:
" Det finns något både lustfyllt och laddat att titta på en helt ny föreställning som man inte har någon koll på. Som man varken har läst om, diskuterat med sina kompisar eller ens googlat på. En föreställning utan förväntningar, helt enkelt. Som den här. Men riktigt så fungerar det inte med Carl-Einar Häckner. "
På Liseberg har den gränslöse trollkarlen från Gårdsten under 20 års tid kalibrerat sitt konstnärliga uttryck och finslipat varje del i sin kaotiska komik. Han har mutat in ett unikt, eget område i den svenska humorhagen och har därför ingen anledning att jaga efter grönare gräs eller ge sig på några ogenomtänkte artisktiska lappkast. Som Joey Tempest när han plötsligt skulle sjunga New Order-pop. Nej, det misstaget gör inte Carl-Einar Häckner, han sjunger sina visor. Han skämtar, trasslar in sig i långa monologer och han trollar.

Isbjörnar och lemlästade östeuropéer
Det är med andra ord som vanligt. Och tur är väl det. För med Carl-Einar Häckner får det vanliga luft under vingarna, det gråa blir färggrant och det råkalla värms upp. Här hålls illusionen vid liv.
Efter ett potpurri av tyska schlagers kommer Carl-Eingar Häckner in på den lilla scenen där han omgående trollar fram vita duvor, harklar sig högljutt att publiken bryter ihop av skratt och berättar sina sorgliga historier om isbjörnar, lumparkompisar och lemlästade djurtämjare "från östblocket".
Omöjligt att sura.
Visst sitter man med en känsla av att ha sett det förr, och Carl-Einar Häckner har nog lånat en del av sina tidigare föreställningar. Jag tycker mig känna igen saker både från pusseldrömmar och skärvor, hans förra föreställning, men det kan också vara inbillning. Egentligen spelar det ingen roll. Vi skrattar ändå. Vi rycks med i hans bisarra upptåg, vi oroas, skruvar på oss och skrattar igen. Om vartannat. Det är omöjligt att sitta och sura. 
Sprudlande och kärleksfullt.

Spellängd: ca. 2 timmar och 20 minuter, inkluderat paus.

Biljetterna köper ni via Tickster.com, alternativt i receptionen i Folkets Hus Motala under ordinarie öppettider.